Een houten vloer veranderd ieder jaar

Houten vloeren

Wij verkopen houten vloeren van het merk Solidfloor, Solidfloor is een merk dat staat voor uitstraling en kwaliteit. Iedere vloer heeft z’n eigen identiteit en iedere vloer is mooi op z’n eigen manier. Solidfloor is een FSC gekeurde leverancier, we weten dus dat er voor iedere boom die om gaat, een nieuwe geplant wordt.

Er zijn verschillende houtsoorten, maar het grootste deel is eiken. De vloeren ondergaan verschillende behandelingen, de een meer dan de ander. Denk hierbij aan verouderen, schrapen, roken en kleuren. Bekijk deze prachtige vloeren in de winkel en laat u deskundig voorlichten door ons!

Vintage

Eiger

De vloeren van de Vintage collectie zijn gemaakt van hout met karakter. Natuurlijke tinten vormen de basis van deze sfeervolle collectie, die uw interieur een persoonlijke en nostaligische uitstraling geeft.

De vloeren zijn bewerkt tot ze het prachtige, verweerde uiterlijk hebben van een vloer waar generaties op is geleefd. Een Solidfloor vloer uit de Vintage collectie is zoals een houten vloer mag zijn; doorleefd en getekend. De Vintage collectie sluit aan bij een ambachtelijke stijl.

Originals

Originals

Originals vormt de basis van Solidfloor. De rustige aardse en hout-eigen tinten in combinatie met een verfijnde borsteling maken deze houten vloeren een geschikte vloer voor in elk huis.

De vloeren zijn gemaakt met een klik- of tong & groefsysteem en afgewerkt met een beschermende olie of een bestendige matte laklaag. Vanzelfsprekend zijn de vloeren FSC gecertificeerd.

De Originals zijn prachtige vloeren die in elke omgeving passen. In een kleurrijk en vol interieur zorgen de vloeren voor rust. Bij een modern, meer verstild interieur geven de subtiele natuurtinten de ruimte juist meer warmte en gezelligheid.

Lifestyle

Charlotte

De Lifestyle collectie bestaat uit houten vloeren met een perfecte balans tussen het sfeervolle van een houten vloer en het gestroomlijnde van een moderne inrichting.

Een zee van natuurlijke grijstinten en kalkachtige nuances en de gladde afwerking van hout, creëren ruimtelijkheid, rust en licht. De Lifestyle collectie, met ingetogen basiskleuren, van zwart-wit tot een ton sur ton palet van natuurlijke kleuren, past bij een luxueuze stijl met contrasten in vorm en materiaal. Hard naast zacht, glanzend naast mat, rond naast recht en hoog naast laag. Een ruimte met veel aandacht voor functionaliteit, conceptueel design en ambachtelijk gemaakte producten.

Earth&Fire

Yuba

Kiest u voor de Earth&Fire collectie, dan kiest u voor stoer, innovatief en puur. Deze exclusieve collectie houten vloeren is geïnspireerd op de stilte van de natuur en de schoonheid van moderne architectuur.

Het zijn intense, contrastrijke vloeren, elk met een sterke eigen identiteit. Dankzij innovatieve technieken kreeg deze collectie zijn uitgesproken kleuren en duidelijk zichtbare houtstructuren, die elke ruimte van karakter voorziet.

Piet Boon

Piet Boon

Piet Boon (1958) is één van de meest bekende en spraakmakende Nederlandse designers met een achtergrond in de bouwkunde. Hij begon zijn carrière als aannemer en ambachtsman met een passie voor natuurlijke materialen en bijzondere details.

Designstudio Piet Boon heeft zich ontwikkeld tot een internationaal luxury lifestyle merk met zowel privé- als bedrijfsklanten in 46 landen over de hele wereld. De samenwerking met Solidfloor is tot stand gekomen door het gezamenlijk streven om topkwaliteit te leveren met liefde en aandacht voor details. Tijdloos design en vakmanschap zijn de belangrijkste waarden van de designfilosofie. De details vertellen het verhaal.

Het concept van Piet Boon Flooring is ontwikkend volgens de visie van Piet Boon op het hedendaagse interieur. De collectie is functioneel, tijdloos en duurzaam. Dat is vooral terug te zien in de robuuste vierkante groef en het kleurenpalet, op basis van een speciaal ontwikkelde olie/lak.

De vloeren hebben een sterke eiken toplaag en zijn geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling. Het vloerhout is zorgvuldig geselecteerd en heeft nagenoeg geen noesten. Dit geeft deze vloeren een zuivere en pure look en een harmonieuze uitstraling. De ‘Plank’ heeft her en der wat noesten en daardoor een stoerdere uitstraling.

De kleuren, op basis van een speciaal ontwikkelde olie, zijn ontwikkeld door Piet Boon in het voor zijn stijl zo kenmerkende, stijlvolle kleurenpalet. Door een lichte borsteling van het hout komt het natuurlijke karakter van het materiaal optimaal tot zijn recht en zijn de kleuren krachtiger. Het onderhoud is heel eenvoudig: af en toe verzepen en jaarlijks eenmaal in de olie zetten is voldoende.

Een echte Piet Boon vloer is te herkennen aan een stempel van echtheid op de achterkant van elke plank.

New Classics

New Classics

Deze collectie weerspiegelt de grandeur van vroeger, met pure materialen en rijke kleuren.

De klassieke parketvloeren kenmerken zich door warme, diepe kleuren die het interieur een chique, elegante uitstraling geven. De stijlvolle patronen zorgen voor een groots effect, zoals het prachtige klassieke visgraatmotief. De vloeren van Solidfloor uit de New Classics collectie tillen elke ruimte naar een hoger niveau.

De New Classics collectie past uitstekend bij een klassiek interieur, dat direct een rijke beleving afdwingt. De klassieke stijl staat voor diepe intense kleuren, glimmende materialen en royale meubels.

Create your floor

Versailles tegel

Creëer zelf uw nieuwe houten Solidfloor! Kies welk patroon, welke kleur en welke afwerking het best bij uw interieurwensen past.

Bent u op zoek naar een mooie, traditionele houten vloer van superieure kwaliteit die perfect aansluit bij uw woonstijl? Kies dan een vloer uit de Solidfloor – Create Your Floor-collectie en beslis zelf over de samenstelling en afwerking ervan!

De Solidfloor – Create Your Floor-collectie bevat 5 verschillende vloeren en niet minder dan 14 verschillende kleuren. In aanvulling op brede planken zijn er ook luxueuze tegels – met of zonder afwerking – en een stijlvolle Hongaarse Punt. De 14 unieke kleuren zijn speciaal ontwikkeld voor de Solidfloor – Create Your Floor-collectie en volgen de laatste interieurtrends. Welke vloer u ook creëert, Solidfloor zal uw vloer met uiterste zorg produceren en compleet volgens uw wensen maken.

Probeer het eens uit op de website, www.solidfloor.nl, daar kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos vloeren combineren en bekijken. De floorplanner neemt u stap voor stap mee door de selectieprocedure. Zo kunt u de vloer creëren waar u altijd al van heeft gedroomd. Vraag een monster aan en bekijk uw keuze in uw huis.