Koude voeten? Neem een kurkvloer!

Kurk

Dankzij de celstructuur nemen kurkkorrels omgevingswarmte op en houden die geruime tijd vast. Wanneer men er met blote voeten over zou lopen, neemt de kurkvloer direct de lichaamstemperatuur aan. Zo zal u dus nooit last hebben van koude voeten. Kurk isoleert en heeft ook voor de akoestiek veel voordelen. Lawaai weergalmt niet en loopgeluiden worden sterk afgezwakt.

Kurk is een praktische vloer in onderhoud. Stofzuigen en dweilen is voldoende. Kurk wordt afgewerkt met een beschermende laag die ervoor zorgt dat stof en vuil niet in de vloer kan dringen en er dus bovenop blijft liggen.

Ervaar de warmte van kurkvloeren bij ons in de winkel.

Vinylcomfort

Vinylcomfort

Er is een perfecte balans ontstaan! De moderne technologie combineert de luxe van vinyldessins met het unieke comfort van kurk, afgewerkt met uitstekende reproducties van natuurlijke texturen. De realistische hout- en steendessins van deze collecties, met daarin alle voordelen van kurk, zijn de perfecte keuze voor een comfortabele, warme en praktische vloer in huis.

Met de revolutionaire “Register Embossing” technologie, is Wicanders in staat om indrukwekkende oppervlaktetexturen aan te brengen om ieder dessin een gevoel van diepte te geven. Het resultaat is een kwaliteitsvloer waarin de natuurlijke texturen nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout of steen.

De grootste voordelen van een kurkvloer: stilte, natuurlijke warmte isolatie, loopcomfort, bewegingsvrijheid en schokbestendigheid.

Artcomfort

Artcomfort

Door gebruik te maken van een unieke meerlagenstructuur die de meest geavanceerde technieken met de unieke natuurlijke eigenschappen van kurk combineert, werd een hoogwaardige kwaliteitsvloer gemaakt. Zo is perfecte combinatie bereikt van schoonheid, comfort en duurzaamheid.

Artcomfortvloeren hebben aantrekkelijke, realistische dessins in het assortiment, gereproduceerd door middel van RST optische beeldtechnologie. Hierbij wordt een indrukwekkende natuurlijke uitstaling verkregen.

Artcomfortvloeren zijn uniek, omdat een kernlaag van kwaliteitskurk is geïntegreerd in de plank. Die zorgt voor geweldig comfort, geluidsreductie en warmte. De geïntegreerde onderlaag van kurk versterkt de thermische en akoestische eigenschappen. Dit leidt in zijn geheel tot een stille woon- en werkomgeving en belangrijke energie en
kostenbesparingen.

Hydrocork

Hydrocork

Hydrocork is het nieuwste van Wicanders, hét merk onder de kurkvloeren. Hydrocork is met 6 mm erg dun, maar heeft wel heel veel goede eigenschappen. Om te beginnen is deze vloer ideaal te gebruiken bij renovaties, deze vloer kan namelijk vaak over andere vloeren heen gelegd worden, zonder dat je centimeters omhoog komt.

Het hoogstandje is wel de composietkrukdrager. De drager is de tussenlaag, er zit namelijk een ondervloer onder en een PVC toplaag bovenop. Deze drager is een hoogstandje omdat hij ontzettend stabiel is, deze vloer zal dus ook niet tot nauwelijks gaan krimpen of uitzetten. Daarnaast is hij ook veel beter bestand tegen water dan de meeste kurk en ook laminaatvloeren. Deze vloer is dus door het hele huis heen te leggen, zelfs in het toilet en badkamer (niet in de douchebak).

De vloer heeft het nieuwe compressiesysteem (kliksysteem). Makkelijk en snel te leggen, en geeft een stabiele en stevige ligging.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Not readable? Change text.