Laminaat… bekend bij iedereen

Laminaat

Laat u daarom ook inspireren door de nieuwste laminaattrends. Bijvoorbeeld de nieuwste laminaatvloeren van Quick-Step met een Hydroseal. Bij laminaat met een v-groef wordt deze er af gesneden, maar bij de nieuwste variant van Quick-Step wordt deze niet gesneden, maar geperst. Hierdoor loopt de structuur en de kleur door in de groef. Dit zorgt voor een realistischer beeld en de uitstraling is natuurlijker. Ook heeft het als voordeel dat de vloer zo meer water kan hebben dan de gemiddelde laminaatvloer.

Een laminaatvloer is praktisch in gebruik en onderhoud. Ook blijft hij jarenlang mooi. Voor uitgebreide informatie en de nieuwste innovaties nodigen we u van harte uit in de showroom.

Tegelmotief

Tegelmotief

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Alle laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

1. EEN TRANSPARANTE, SLIJTVASTE BOVENLAAG

Deze toplaag maakt uw vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegelstructuur die ‘embossing’ wordt genoemd.

2. EEN DECORLAAG

Dit is de laag die het uiterlijk van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie echt en natuurlijk oogt.

Houtmotief

Houtmotief

3. KERNPLAAT VAN HDF

De kernplaat van HDF vormt het hart van de laminaatvloer. HDF betekent ‘High Density Fibre Board’ (vezelplaat met hoge dichtheid). De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een homogene samenstelling en technische kenmerken. Het is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. EEN TEGENLAAG

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

 

TIP! | Zorg voor een comfortabele laminaatvloer door een dikke ondervloer van rubber te nemen. Dit zorgt voor een vermindering van het contactgeluid en draagt dus bij aan een fijner leefcomfort.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Not readable? Change text.