Tapijt is een van de meest sfeervolle manier van vloerbekleding

Tapijt

Een mooi tapijt, niet alleen mooi van kwaliteit, maar ook op de manier waarop het gelegd is, kan écht sfeer brengen in een woning. Onze stoffeerders hebben jarenlange ervaring in het spannen en leggen van tapijt waardoor het ook jarenlang mooi blijft.

In tapijt zijn er vele mogelijkheden, er zijn namelijk een flink aantal materialen met ieder zijn eigen voor-, en nadelen. Laat u bij ons in de winkel voorlichten over de verschillende soorten tapijt, dan kunnen we bepalen welk type tapijt het beste bij u past.

Ook in het bekleden van trappen zijn onze stoffeerders zeer geleerd. Dit kan met tapijt natuurlijk op verschillende manieren. Het volledig bekleden van een trap met of zonder zijkanten is het meest voor de hand liggend. Maar denk ook eens aan een mooie traploper. Geeft een luxe uitstraling aan uw trap. En heeft u bijvoorbeeld nog restjes tapijt over na het stofferen van de slaapkamers, halve maantjes maken wij ook netjes op maat!

TIP! | Wijn, koffie of iets ander gemorst op uw tapijt of vloerkleed… ? Vaak wordt dan gezegd dat er zout op gestrooid moet worden, dit is dus niet het geval. Wat zout doet is vocht onttrekken van het oppervlak, en op zich is dat natuurlijk de bedoeling, maar doordat dit gebeurt wordt het tapijt alleen maar meer aangetast. Vocht wordt er gedeeltelijk uitgehaald, maar wat u daarna overhoudt is een gortdroge plek zonder enige bescherming. Deze plek zal dus eerder vies en smoezelig worden dan de rest van het tapijt. NIET doen dus. Wat u WEL moet doen is….. met een schone natte doek, bij voorkeur wit, de plek zo goed mogelijk schoon deppen. Daarna neemt u een (witte) handdoek, helemaal doordrenkt met water en leg die bovenop de vlek. Dit laat u een paar dagen met rust, niet optillen of eronder kijken. Er ontstaat een luchtcirculatie waardoor het vocht (de vlek) in de handdoek trekt. Zo behoudt u de kwaliteit én uitstraling van uw tapijt.

Frisé tapijt

Frisé tapijt

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieur mode te kunnen voldoen worden steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld. Met de structuur van het tapijt wordt bedoeld de vorm van het poolmateriaal, de dikte of fijnheid ervan en de pooldichtheid.

Moquette
Bij dit tapijt zijn alle poollussen tijdens het weven of tuften doorgesneden.

Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden maar is het tapijtgaren in elkaar gedraaid (getwijnd). In tegenstelling tot de moquettestructuur, is bij frisé vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden waardoor het een levendige oppervlaktestructuur krijgt.

Saxony
Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.

Shag of semi-shag
Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shagstructuur genoemd en heeft een warrige en speelse uitstraling. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

Velours
In principe is een velourstapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluweelzacht en glad oppervlak.

Bouclé tapijt

Bouclé tapijt

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieur mode te kunnen voldoen worden steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld. Met de structuur van het tapijt wordt bedoeld de vorm van het poolmateriaal, de dikte of fijnheid ervan en de pooldichtheid.

Bouclé (lussenpool of loop-pile)
Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Indien de poollussen een ongelijke hoogte hebben spreken we van een hoog/laag structuur.

Geschoren bouclé (tip-sheared)
Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.

Patronen

Patronen

Met een vintage tapijt krijgt het interieur een uniek en doorleefd karakter. Door de klassieke vervaagde dessins in moderne kleurencombinaties ontstaat een vintage look die past in de hedendaagse woontrends. Maak je eigen kleed op maat of ga voor kamerbreed tapijt.

We hebben verschillende soorten vintage tapijten in de collectie en die laten zich goed combineren met verschillende woonstijlen; een perfecte basis voor een eclectisch interieur met een gedurfde, persoonlijke uitstraling. Er zijn natuurlijke ton sur ton tinten in deze collectie voor een klassieke, natuurlijke sfeer. Maar ook dessins in trendy kleuren waardoor een spannend contrast ontstaat; de perfecte eyecatcher in een industrieel of modern interieur.

Naast vintage kunt u natuurlijk ook kiezen voor de traditionele streep of blok.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Not readable? Change text.