Al lang niet meer alleen tapijt…

Trappen

Trappen bekleden doen wij al lang niet meer alleen met tapijt. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw trap te laten bekleden. Denk eens aan bijvoorbeeld Marmoleum, vinyl of PVC. Ook de laminaatsoorten van Quick-Step zijn goed geschikt om een trap mee te bekleden. Tapijt is nog steeds wel het meest verkochte product voor de trap, het is zacht, niet glad en geluiddempend wat toch wel voordelen zijn. Voor de wat meer traditionele trapbekleding als een traploper bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Tapijt

Trap Tapijt

Tapijt, nog steeds het meest verkochte product op trappen. En waarom? Er zijn een aantal belangrijke voordelen:

  • Geluiddempend
  • Zacht
  • Warm
  • Niet glad

Wij leggen tapijt op trappen met of zonder ondertapijt. Ondertapijt zorgt voor loopcomfort en behoud van het tapijt, vooral wanneer er gekozen wordt voor een hoogpolig tapijt, adviseren wij altijd ondertapijt.

Een trap kan op verschillende manieren bekleed worden, kies bijvoorbeeld voor alleen de treden voor een open en luchtig effect. Of ga juist voor een geheel en bekleed de trap volledig, ook zijkanten kunnen meegenomen worden, hoewel wij dit niet vaak meer zien tegenwoordig. Een open trap is ook geen probleem, wij stofferen vaak alleen de boven en voorkant, maar volledig rondom de treden is ook een optie.

Heeft u een oud huis en wilt u de oude stijl in ere houden of wilt u uw nieuwbouwhuis wat extra allure geven, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een traploper. Een traploper geeft sfeer en straalt luxe uit. Het is een klassiek product, maar hier kunnen we zeker een moderne draai aan geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een kortpolig antraciet tapijt met zwarte roedes. Zo is het eerder modern dan klassiek. Kom de mogelijkheden eens bekijken in de winkel. De keuze in tapijt is echt reuze.

Marmoleum

Trap Marmoleum

Heel wat jaren geleden was het al populair; Marmoleum. Nu is het weer helemaal terug van weggeweest! Waar veel mensen Marmoleum kennen van scholen en ziekenhuizen zien wij nu een opkomst in woonhuizen. Helemaal voor trappen is het een mooi product, het is namelijk naadloos te leggen op de trap, net als tapijt, waardoor het een strakke uitstraling geeft. Marmoleum is natuurlijk te krijgen in honderden kleuren en kleurvariaties, er zit altijd wel een kleur bij die u aanspreekt.

Voor het afwerken van een trap met Marmoleum zijn strippen nodig, zie daarvoor het kopje ‘Strippen’.

PVC

Trap PVC

Een pvc vloer in de woning, neem de trap ook eens mee! Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een PVC vloer i.v.m. de opkomst van vloerverwarming, waar het natuurlijk geweldig geschikt voor is. De trap kan ook meegenomen worden met hetzelfde PVC wanneer u voor rust en eenheid wil gaan. Wat wij ook veel zien is dat alleen de treden bekleed worden met PVC en dat de stootborden dan strak geverfd worden, dit geeft een wat luchtigere uitstraling.

Voor het afwerken van een trap met PVC zijn strippen nodig, zie daarvoor het kopje ‘Strippen’.

Vinyl

Trap Vinyl

Vinyl is ook zeker een kanshebber voor op de trap! Vinyl is namelijk een zeer comfortabele vloer en heel praktisch. Ook vinyl is naadloos te leggen op de trap, het is namelijk 4 mtr breed net als tapijt.

Het vinyl dat wij veel gebruiken voor op trappen is de Dynamic serie van onze leverancier Interfloor. Zij hebben een zeer stabiele en sterke vinylvloer ontwikkeld die echt tegen een stootje kan. De toplaag van dit vinyl is namelijk net wat harder dan van het standaard vinyl waardoor indrukken minder snel voorkomt. In deze serie zitten verschillende dessins, van houtstructuur tot tegels en van betonlook tot graniet, veel is mogelijk!

Voor het afwerken van een trap met vinyl zijn strippen nodig, zie daarvoor het kopje ‘Strippen’.

Strippen

Trapprofiel

Voor een aantal soorten trapbekleding zijn er strippen nodig. Tapijt buigt namelijk om de trapneus heen, maar alle andere producten niet. Wij hebben verschillende strippen waaruit u kunt kiezen. Op de foto’s ziet u een aantal voorbeelden, maar er zijn er nog een aantal meer. In de showroom kunnen we u goed advies geven over welke strip het beste bij uw trap/vloer past.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Not readable? Change text.