Vouwgordijnen één van de meest sfeervolle varianten van raamdecoratie

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen krijgen steeds mooiere varianten, niet alleen in afwerking en stoffen, maar ook in de systemen. Zo kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een top-down/bottom-up systeem wat bekend is van de plisségordijnen. Waarmee u uw vouwgordijn in het midden van het raam kunt hangen tegen de inkijk. Bovendien kunt u ook kiezen uit mooie accent accessoires die uw vouwgordijnen uniek maken. Denk hierbij aan biezen voor of achter of bijvoorbeeld zeilringen onderlangs.

Onze collectie gordijnstoffen is erg groot, van (bijna) al deze stoffen kunnen we vouwgordijnen laten maken. Zo is het ook heel makkelijk te combineren met gewone gordijnen.

Vouwgordijnen met baleinen

Vouwgordijnen met baleinen

Vouwgordijnen met baleinen zijn de meest voorkomende vouwgordijnen. U heeft de keus of de baleinen voor of achter geplaatst moeten worden. Vooraan vallen ze meer op, dan geeft het net wat meer accent aan het vouwgordijn. Achteraan zijn ze minder opvallend, zodat u wel het voordeel heeft van de baleinen, maar ze niet goed ziet.

Wilt u heel wat anders… ga dan voor de platte balein. Deze moderne variant van het vouwgordijn wordt steeds populairder. Door lichtinval zie je goed de mooie brede aluminium baleinen. Dit kan met transparante en dichte stoffen. Ook heel goed toepasbaar met een patronenstof, het patroon wordt namelijk niet onderbroken.

En dan heb je uiteraard de trend van dit moment nog, de top-down/bottom-up vouwgordijnen. Wat bij velen al bekend is bij plissé’s en duettes, kan nu ook met vouwgordijnen. Echt een mooie oplossing voor als privacy makkelijk geregeld moet worden. Dit vouwgordijn kan namelijk, behalve van beneden naar boven, ook van boven naar beneden worden ingevouwen. Zo kan het vouwgordijn precies daar geplaatst worden waar geen inkijk wenselijk is en er boven- en onderlangs toch genoeg zonlicht naar binnen komt.

Vouwgordijnen zonder baleinen

Vouwgordijnen zonder baleinen

Dit vouwgordijn wordt gemaakt met aan de achterkant opgestikt band met lusjes en alleen aan de onderkant een verzwaringsprofiel. Het valt nonchalant en volgt nooit exact de lijnen van het kozijn.

Aan te raden bij dit type vouwgordijn… een hele soepel vallende stof.

Kiest u voor dit vouwgordijn, dan kiest u voor een nonchalante, landelijke uitstraling. Zeer sfeervol!

Vouwgordijnen gevoerd

Vouwgordijnen gevoerd

U kunt uw vouwgordijn laten voeren, dit heeft als hoofdreden om de stof te beschermen. Denk hierbij aan een stof van zijde, linnen of katoen. Alle drie stoffen die gevoelig zijn voor verkleuren. Een andere reden kan zijn voor het lichtdicht of verduisterend maken van het vouwgordijn. Bijvoorbeeld een vouwgordijn met een katoenen kinderstofje, gevoerd met een verduisterende stof, zodat het altijd donker kan zijn, overdag en ’s nachts.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Not readable? Change text.